Orientēšanās treniņš / 8 un 12 stundu rogainings Kuldīga, 08.03.2008

 

Organizē: Aleksandrs Balodis    

Atbalsta: TOK "TAKA"    

Apvidus: Kuldīgas rajons, Padures pagasts. Nabas ezeru un Ventas upes kreisā krasta apkārtne.

Sacensību centrs: brīvdienu māja „Lazdkalni”, Padures pagasts, atrodas blakus Kuldīgas – Ventspils šosejai ~10km attālumā no Kuldīgas robežas (vienstāva māja no sarkaniem ķieģeļiem ar zaļu jumtu, labajā ceļa pusē braucot no Kuldīgas), attālums no Rīgas ~160km.

Dalībnieki: visi, kas piesakās un samaksā dalības maksu neatkarīgi no dzimuma un vecuma.

Var piedalīties gan individuāli, gan komandas ar neierobežotu dalībnieku skaitu.

Uzmanību: Ir vēlams, lai katram individuālam dalībniekam vai katrai komandai sacensību laikā būtu līdzi paņemts ieslēgts mobilais tālrunis, kura numurs ir paziņots organizatoram reģistrējoties. Īpaši tas attiecas uz nepilngadīgajiem dalībniekiem un tiem, kuri startē 12 stundu rogainingā.

Pārvietošanās veids: ar kājām vai ar velosipēdiem. Distance tiek plānota, rēķinoties, ka dalībnieki pārvietosies ar kājām, taču labi attīstīts ceļu un stigu tīkls ļauj apvidū pārvietoties arī ar MTB tipa velosipēdu.

Karte un leģenda: 1994. gada ortofotokarte ar precizējumiem (Velomaršruta karte „Ventas ieleja”), mērogs 1:30 000, izmērs 41x62cm, papīrs nav ūdens drošs, ūdensdrošie maisiņi netiks izdalīti. Karte piesaistīta LKS92 koordinātēm, tā kā ņemiet vērā, ka kompasa rādītais ZD virziens ir ar ~4,8 grādu nobīdi "pa labi" pret LKS koordināšu tīklu. Dalībniekiem atļauts lietot jebkuru citu karti pēc vēlēšanās. KP leģenda ir veidota teksta apraksta veidā uz atsevišķas lapiņas ~A6 izmērā.

Katram dalībniekam pirms starta tiks izsniegta viena karte, leģenda un kontrolkartiņa.

Uzmanību! Ūdens kanāli starp Ventas upi un Lielo Nabas ezeru, kā arī starp Lielo Nabas ezeru un Mazo Nabas ezeru nav šķērsojami (platums ~10m, dziļums >2m). Tāpat sacensību apvidū atrodas privāta teritorija , kuru sacensību rīkotājs īpaši neiesaka šķērsot ("nikns" saimnieks).
Pēc tam, kad reģistrējoties būsiet saņēmuši savu karti, lūdzu, obligāti salīdziniet iepriekš minētās teritorijas atrašanās vietu, kā arī visus KP un to vērtības ar PARAUGKARTI.

Distance:izvēles distance, kuras garums, apmeklējot visus KP „pa taisno” ir 45km.
Sacensību rajonā ir izvietoti 33 KP ar dažādām vērtībām (no 1 līdz 5 punkti par KP).

KP marķējums un atzīmēšanās: ap koka stumbru ~1.80m līdz 2.0m augstumā no zemes apsieta balta polietilēna lenta, noformēta ar uzrakstiem „Latvijas valsts meži”, uz kuras ar permanento marķieri melnā krāsā uzrakstīts burtu un ciparu kods. KP kods jāieraksta kontrolkartiņā, kuru dalībnieks saņems kopā ar karti pirms starta.

KP apmeklējuma laiku fiksēšana nav paredzēta, taču, ja dalībnieki vēlas, tie var paši pierakstīt savu katra KP apmeklēšanas laiku uz kontrolkartiņas blakus KP kodam. Internetā tiks publicēti KP apmeklējuma laiki.

Uzmanību! Lūdzu, neaizmirstiet paņemt līdzi savu rakstāmpiederumu.

Starts/Finišs: sacensību centrā. Dalībnieku ierašanās no plkst. 8:30.

Starts atvērts no plkst. 10:00. Finišs 8 stundu rogaininga dalībniekiem līdz plkst. 18:00, bet 12 stundu rogaininga dalībniekiem līdz plkst. 22:00.

Plkst. 22:00 finišs tiek slēgts. Dalībniekiem, kuri plāno finišēt pēc tumsas iestāšanās, jāatceras par lukturīšiem. Pirts un duša aptuveni no plkst. 17:00 līdz plkst. 24:00.

Apvidus: pārsvarā skuju koku mežs ar dažādu caurejamību. Vairākas purvainas teritorijas, aizaugušas pļavas, dažāda vecuma cirsmas, dažāda platuma meliorācijas grāvji un upes, tai skaitā nepārvaramas, vietām koku sagāzumi, apmēram 25% atklātu teritoriju. Labi attīstīts ceļu un stigu tīkls. Laika prognoze - lietus.

Uzmanību! Tā kā karte ir sagatavota 1994.gadā, dabā ir daudz dažāda vecuma izcirtumi un mazāki ceļi, kuri kartē nav iezīmēti. Informācija par minēto objektu atrašanos vietu netiks sniegta! Tāpat dalībniekiem ir jāņem vērā, ka sacensību apvidū līdz šim valdīja īpaši lietaini laika apstākļi.

Dalības maksa: orientējoši LVL 3.50 no dalībnieka, kas nosedz telpu ar pirti īri un pabarošanu ar zupu pēc distances. Mūzika pa velti (ja kādam vēl gribēsies). ....................

Par atsevišķu nelielu samaksu ir iespējams pārnakšņot: 15 vietas atsevišķā apkurināmā mājiņā ar WC un dušu par LVL 40,00; vēl 6 vietas pirts ēkas otrajā stāvā par LVL 30,00. Par nakšņošanu, lūdzu, informēt organizatoru vai nama saimnieku.

Uzmanību: Tā kā sacensībām ir pieteikušies divreiz vairāk dalībnieku, nekā iepriekš tika prognozēts (un tie joprojām turpina pieteikties), organizators aicina visus uz savstarpēju sapratni un iejūtību. Automašīnas nāksies novietot šosejas vienā malā pēc iespējas tālāk no braucamās daļas. Lūdzu, esiet ļoti uzmanīgi uz ceļa! Ierodoties uz pasākumu sekojiet organizatora pārstāvju norādēm, kuri Jums palīdzēs novietot automašīnu. Domājams, ka no meža dalībnieki iznāks vairāk vai mazāk izkliedēti, tāpēc spēs normāli pārģērbties, pasēdēt pirtī un nomazgāties. Ja kas, tad blakus pirtij ir liels dīķis!

Iepriekšēja pieteikšanās: online vai pa e-pastu aleksandrs.balodis@inbox.lv , kur jānorāda dalībnieka vārds un uzvārds, e-pasta adrese un tālrunis saziņai.

Komandu var pieteikt tās pārstāvis, norādot datus par sevi un kopējo komandas dalībnieku skaitu. Dalības maksa jāmaksā sacensību dienā uz vietas pirms starta.

Iepriekšēja pietiekšanās līdz ceturtdienai, 06.03.2008., plkst. 23:59.

Dalībniekiem, kuri ieradīsies uz sacensībām iepriekš nepieteikušies, pašiem nāksies pārzīmēt KP no paraugkartes un, iespējams, ēst savas sviestmaizes.

Ņemiet vērā, ka šis treniņ-pasākums nav saskaņots ne ar pašvaldībām, ne ar apkārtnes privātīpašniekiem! Respektējiet privātīpašumu un neizraisiet konfliktus ar vietējiem iedzīvotājiem un viņu mājdzīvniekiem! Rīkotāji neuzņemas atbildību par Jums, par Jūsu rīcību un pieņemtajiem lēmumiem treniņa laikā!

Jautājumi un atbildes: pa e-pastu aleksandrs.balodis@inbox.lv vai tālruni 29446877